16:30

Storvreta IK

Referat: Bälinge IF F01 - Storvreta IK

En fantastiskt fin insats från Bälinge som bemästrar passningsspelet trots förutsättningar i kallt och ihållande regn.
Över båda halvlekarna så har Bälinge det mer konstruktiva spelet men Storvreta skapar flera farliga kontringar som till slut också ger resultat i mitten av första halvlek. Trots 0-1 i baken fortsätter Bälinge sin höga press och vinner ofta bollen högt upp i banan. Flera riktigt farliga chanser skapas men bollen vill inte riktigt passera mållinjen. Till slut kommer äntligen kvitteringen genom ännu ett fint spel i straffområdet och Vendela i sin nya fria position på mitten får ett fint tillbakasläpp som hon lägger vristen på och Storvretas målvakt är utan chans att rädda.

Andra halvlek fortsätter som den första med två lag av olika spelstilar och chanser skapas åt båda hållen.
Även Bälinges andra mål är frukten av ett fint passningsspel runt motståndarnas straffområde och Vendela vänder bort sin försvarare vid straffpunkten men precis i skottögonblicket så kapas hon bakifrån. Gult kort och straff.
Amanda Axén kliver fram och utan pardon så placeras den säkert i burgaveln och skön 2-1 ledning.

Bälinge skapar flertalet chanser efter sitt ledningsmål men närmast mål är dock Storvreta som oturligt inte passerar mållinjen där Maja i målet kan med nöd och näppe slänga sig mot mål och räddar på mållinjen. Här har Bälinge mer än tur och resultat står sig fram till domarens slutsignal.

En härlig nykomponerad uppställning som ger tre poäng och 'gunget' i omklädningsrummet efter segervrålet är för oss Bälingeledare en skön upplevelse och vi hoppas på fler hurra rop från Bälinge IP.

Alla spelare skall lyftas fram i den nya spelmodellen men framför allt en extra stjärna till Tove Olsson som från sin mittbacksposition startar som yttermittfältare och gör en prickfri insats matchen igenom.